5 literes kanna + 500 ml
Cikkszám:  0265000590
1 literes flakon + 90 ml
Cikkszám:  0265000190
> Kezdőlap> strato vízbázisú lakk rendszer> strato nature 484
Kiszerelés
Letöltés
Termékleírás

Kétkomponensű, speciális vízbázisú lakk, a fapadlózat természetes külsejéhez megőrzéséhez, mintha ”kezeletlen lenne", matt hatású, nem melegszik fel.

direkt felhasználású, nem kell alapozni
magas ellenállóképességű nagy igénybevételű felülethez
különösen illatmentes
professzionális igénybevételre szolgál
könnyű kezelés
nem sárgul be
egy modern amin- uretándiszperziós alap
GIS kód W2/DD+, alacsony káros anyag kibocsátás, szinte szagtalan.
ÖNORM C 2354 C osztály besorolás
Tűzveszélyességi fokozata EN 13501: Ezzel a termékkel csak a 8mm-nél vastagabb ragasztott tölgyfa padlót kezelje. EN 14342 Az ott megadott paramétereknek megfelelően nehezen gyúlékony, tűzveszélyességi fokozata: C (fl)- s1.

strato nature 484

Mintha kezeletlen lenne hatás. | Két komponensű vízbázisú PU lakk. | Az extrém igénybevételnek kitett területekre.
Alkalmazás

Az alaplakkot a keményítő anyag hozzáadása előtt jól fel kell rázni. A strato nature 484 lakkot 10:1 arányban kell a higítóval (M) alaposan és egyenletesen elkeverni. 10 perc pihentetés után ismét elkeverni és felvinni. Nem szabad többet bekeverni, mint amennyit 2 óra alatt fel tudunk használni. A strato nature 484 lakkot alapozóréteggel ellátott padlón, legalább 15° C fokos belső hőmérséklet mellett 2, fokozottabban igénybevett felületeken 3 rétegben Aquatop-hengerrel egyenletesen felvinni. Köztes csiszolás a rétegek között 120-as ráccsal.
Tudnivalók:
A szakszerűen lecsiszolt és fúgázott felületnek tisztának, száraznak, olaj- viasz-és pormentesnek kell lennie.
Fokozott igénybevételnek kitett padlófelületetekre ajánlott még egy plusz réteg felvitele. Ebben az esetben egy
világosabb hatással kell számolni.
Alternatív megoldásként a köztes csiszolás egy PU polírozó koronggal is elvégezhető. Ekkor a fa szerkezetét nem
olyan erőteljesen csiszolja fel, és a felső felület élénkebb.
Nedves állapotában a lakk fehér, majd száradás után színtelen lesz.
Hígítóval való keverés esetén a hozzá tartozó kis szűrővel adagoljuk a szert. Nagyobb lyukú szűrű használata
esetén nem fut ki és így egyszerűbb az adagolása.
A beltéri-és anyaghőmérséklet nem mehet +15°C alá az anyag felvitele és száradása közben.
A szakmai előírásokat minden esetben be kell tartani.
Felhasználás

kb. 120-130 ml/m² rétegenként (8 m²/l).
A lakk megfelelő eloszlása és az egyenletes felület elérése érdekében vastag lakkrétegeket kell felvinni. Fokozott szívóképességű padló esetén indokolt lehet az alapozó rétegben a több anyag felhasználása.
Száradási idő

Kb. 3 óra elteltével (20°C, 50%-os relatív páratartalom és légmozgás mellett) óvatosan rá lehet menni a padlófelületre, és folytatni lehet a felületkezelést.
Fa padlófelületek esetében a rétegek felpúposodásának elkerülése érdekében naponta egy réteg vízbázisú lakkot ajánlatos felvinni. Az alacsony hőmérséklet, a fokozott páratartalom, a nem megfelelő szellőzés tartósan megnövelhetik a száradási időt. A kész felületet nem ajánlatos az első 3 napban nedves kendővel feltörölni. Legkorábban 10 nap után lehet a padlót ápolni, illetve arra szőnyeget helyezni.
Tárolás

Fagytól védeni. Hideg és száraz helyen tárolandó. Szavatosság: Felnyitás nélkül, eredeti csomagolásban gyártástól számított 12 hónapig. Felületkezelő anyagokat gyermekektől távol tartani.
Változó tárolási hőmérsékleten és felnyitott csomagolás esetén beszáradt darabok lehetnek a lakkban. Ezeket felhasználás előtt le kell szűrni.
Műszaki adatok

Összetevők: Víz, poliakrilát, poliuretán, glikoléter, kovasavak, viaszok, aditív anyagok. Elegyet tartalmaz, mely a következő anyagokból áll: 5-klór-2-metil-2H-isotiazol-3-on és 2-Metil-2Hisotiazol-3-on (3:1), 1,2-Benzisothiazol-3(2H)-on. Allergiás reakciókat okozhat.
voc (g/l) 28 elegyben (ISO11890) / GISkód: W2/DD+ / 2004/42/IIA(j)(140)140.

ADR/RID: NEM veszélyes anyag.
CLP (Bázis): Jelölése nem előírás.
CLP (higító M/G): GHS07, Vigyázat. H332 Belélegzése egészségkárosító hatású. H317 Allergiás bőrreakciókat okozhat. H335 Irritálhatja a légutakat. H412 Vízben élő organizmusokra káros, hatása hosszantartó. P280 Védőkesztyű/ szemvédelem használata kötelező. P362 Szennyezett ruhát le kell cserélni. P405 Lezárva tárolandó. EUH204 Izocianátot tartalmaz. Allergiás reakciókat okozhat. Káros anyagot nem vagy csak csekély mértékben tartalmazó termékek használatakor is be kell tartani a szokásos óvintézkedéseket. Gyermekektől távol tartandó.
 
Tisztítás, ápolás

A padlófelület teljes kiszáradása után tisztításhoz használjuk az euku Clean tisztítót, ápoláshoz pedig az euku Wax ápolószert. Lakkozott/több olajréteggel kezelt fa padlófelületekre az eukula-ápolási útmutató vonatkozik a DIN 18356 szabvány szerint.

euku wax

Selyemfényű diszperziós ápolószer. Lakkozott fa-és parafapadlók, PVC és linóleum ápolásához és optikai felfrissítéséhez.
Ajánljuk

euku mattwax

Matt diszperziós ápolószer. Lakkozott fa-és parafapadlók, PVC és linóleum ápolásához és optikai felfrissítéséhez.