1 literes kanna
extramatt: 0152000150
matt:         0153000150
2,5 literes kanna
extramatt: 0152002590
matt:         0153002590
> Kezdőlap> euku olaj rendszer> euku premium hardwax oil +
Kiszerelés
Letöltés
Termékleírás

Természetes sajtolású keményviasz-olaj. Növényi olaj alapú rétegképző olaj.
• Fokozott vízállóság
• Száradás után természetes matt hatása lesz
• Felvitele egyszerű hengerrel
• Gyorsan szárad
• Mélyen behatol a padlófelületbe, elasztikus filmréteget képez
• Kiemeli a fa mintázatát, egy meleg árnyalatú színt ad
• „Kezeletlen” színárnyalat elérése érdekében ideális az „euku premium nature add” készítménnyel kombinálni
• Nagy teherbírású padlófelület kialakítása és a gyors száradás érdekében ideális kombinációt alkot az „euku Master FS” reaktiváló szerrel (pl. fokozottan igénybevett helyiségekben)
• 2K-variánsként kizárólag professzionális felhasználáshoz.
• A beolajozott felület az R9-es csúszásmentes skálába tartozik. Azonban ha az „euku premium antislip add” kiegészítő termékével kombinálva használjuk, akkor R10-es csúszásgátló osztályba ugrik át.
• Max. 60 °C-on tartható: extra matt (<10°C), selyemfényű (15-20°C)

euku premium hardwax oil +

Keményviasz olaj | Filmképző olaj, fa és parafa padlókhoz. | Gyors száradás, magas kopásállóság.
Alkalmazás

Jól felkeverni. Az esetleges felső hártyaréteg eltávolítandó. Olajhengerrel 2 rétegben egyenletesen kell felvinni. Az első réteget vékonyan erőteljesen bele kell dolgozni a fába. Szükség esetén 150mm-es csiszolóval szabad csiszolni. Az optimális K2-alkalmazása „euka master FS” készítménnyel 1:10 keverési arányban lehetséges. Alaposan elkeverni, száradási idő: 1 óra*.

Tudnivalók:
· A szakszerűen lecsiszolt és fúgázott felületnek tisztának, száraznak, olaj- viasz-és pormentesnek kell lennie.
· Csiszolás esetén a fugázáshoz „starto fill 101” terméket ajánlunk
· Hosszú száradási ideje van: 24 óra, a rétegek között mindenképp javasolt egy közte csiszolás.*
· Puha és trópusi fák esetében a kioldódott gyanta lassabb száradást illetve optikai sérülést okozhat.
· Egzotikus fán, színes-és ismeretlen fafajtákon való alkalmazás előtt ajánlatos tesztfelületen (min. 1 m2) a használati útmutatónak megfelelően kipróbálni.
· Parafapadlón és egzotikus fán az első rétegfelvitelt mindig olajkeményítővel együtt kell elvégezni. Szívóképességük és porozitásuk függvényében a parafapadlókat adott esetben ajánlatos kétszer végighengerezni.
· Felvitelkor és száradáskor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről, azonban a huzatot és az erős napfényt kerülni kell, továbbá védeni kell a felületet a portól. Padlófűtést időben le kell kapcsolni. A munkát a legnaposabb tájolású oldalon kell kezdeni (azaz általában olyan oldalon, ahol ablakfelületvan) és fénytől távol kell dolgozni. A hengerrel nehezen megközelíthető helyeket és a sarkokat lapos ecsettel vékonyan előkenni, majd lehetőség szerint rögtön áthengerezni.
Felhasználás

kb. 80-100 ml/m² (Kiadósság: 10-12 m²/l) két rétegben történő felvitel esetén. Durva csiszolás, vastagabb fúgák és gyors szívóképességgel rendelkező fa esetében fokozott anyaghasználat lehetséges.
Száradási idő

Kb. 6 óra elteltével (23°C, 50%-os relatív páratartalom és légmozgás mellett) óvatosan rá lehet menni a padlófelületre, és folytatni lehet a felületkezelést. A kész felületet nem ajánlatos az első 7 napban nedves kendővel feltörölni. Legkorábban 10 nap elteltével lehet szőnyeget helyezni a padlóra.
Az alacsony hőmérséklet, a fokozott páratartalom, a nem megfelelő szellőzés és a fában található, száradást lassító anyagok jelentősen megnövelhetik a száradási időt.
Tárolás

Felnyitás nélkül, eredeti csomagolásban 24 hónapig. Az esetlegesen képződött hártyaréteg használat előtt eltávolítandó. Hideg és száraz helyen tárolandó. Gyermekektől távol tartani.
Műszaki adatok

1K-használat: voc (g/l) <450 (ISO11890) / 2004/42/IIA(i)(500)500 / Giskód: Ö60
2K-használat euku master-rel:: voc (g/l) <465 (ISO11890) / 2004/42/IIA(j)(500)500 / Giskód: Ö60
ADR: szállítása: nem veszélyes áru
CLP: EUH066 Az anyaggal való többszöri érintkezéstől érdes és repedezett lehet a bőr.

Összetevők: módosított növényi olajok, karnaubaviasz, alifás szénhidrogének, kovasavak, ólommentes szárító anyagok, additív anyagok
 
Tisztítás, ápolás

A padlófelület teljes kiszáradása után tisztításhoz használjuk az euku Clean tisztítót, ápoláshoz pedig az „euku Hardwax Care” ápolószert. Lakkozott/többrétegű fa padlófelületekre az eukula-ápolási útmutató vonatkozik a DIN 18356 szabvány szerint.

euku mattwax

Matt diszperziós ápolószer. Lakkozott fa-és parafapadlók, PVC és linóleum ápolásához és optikai felfrissítéséhez.
Ajánljuk